Rybí maso

Rybí ražniči na roštu

Suroviny:

750 g filé ze sladkovodní ryby, 1 větší citron, olej, sůl, pepř černý mletý, bobkový list mletý, kořenící směs Ryby, tymián, 20 plátků anglické slaniny, 200 g žampionů, 1 červená paprika, 1 zelená paprika

Postup:

 Vykostěné ryby (filé) pokrájíme na 20 stejně velkých kousků a naskládáme do mísy. Šťávu z jednoho citronu smícháme s 0,1l oleje, osolíme, přidáme černý pepř, kořenící směs Ryby, špetku bobkového listu mletého a sušeného tymiánu. Rybí kousku marinujeme v této směsi asi 2 hodiny. Potom každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny a napichujeme na jehlu (špejli) střídavě s plátkem žampionu a kousky červené a zelené papriky. Potom rožníme, častěji obracíme a potíráme olejem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.