Kuřecí maso

Kuřecí salát s jablky a hrozny

Suroviny:

4 kuřecí prsa, 4 jablka, 100 g hroznové víno, 100g sušené brusinky, 80 g majonézy, 80 g tatrské omáčky, 40 g bílého jogurtu, sůl, pepř černý mletý, vega clasik, kari

Postup:

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, posypeme kořenicí směsí Vega clasik a zprudka na pánvi orestujeme. Potom asi na 10 minut přikryjeme pokličkou a dusíme. Následně odstavíme z plamene a necháme dostatečně vychladnout. Vychladlé kuřecí maso dáme do větší mísy, přidáme oloupaná a na malé kostky pokrájená jablka, na čtvrtiny nakrájené hroznové víno a sušené brusinky. Vmícháme majonézu, tatrskou omáčku a bílý jogurt. Dochutíme kari kořením a případně dosolíme dle chuti

 

Kuřecí šneci

Suroviny:

4 kuřecí prsa, sůl mořská hrubá, kořenící směs Gyros jemný, tymián mletý, rozmarýn mletý, 24 plátků anglické slaniny, 2 zelené papriky, 2 žluté papriky

Postup:

Kuřecí prsa nakrájíme na podélné kousky, které osolíme hrubou mořskou solí, přidáme kořenící směs Gyros mletý, tymián a rozmarýn. Každý kousek kuřecího masa samostatně zarolujeme do plátku anglické slaniny, navrchu ozdobíme jedním kouskem (čtverečkem) papriky zelené a jedním kouskem papriky žluté. Vzniklý závitek zajistíme párátkem. Potom položíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 2000C asi 30 minut. Podáváme s čerstvým pečivem


Marinovaný kuřecí steak

Suroviny:

4 kuřecí stehenní řízky, 0,5 dl suchého bílého vína, 0,5 dl kuřecího vývaru, sůl, olej, 100 g polníčku, suroviny na marinádu: 50 ml olivového oleje, 4 stroužky česneku, 25 g kořenící směsi Mexiko, 2 polévkové lžíce medu, 2 polévkové lžíce sojové omáčky, špetka drceného chilli

Postup:

Kuřecí stehenní řízky důkladně omyjeme a osolíme. Připravíme marinádu promícháním všech surovin a kořenící směsi Mexiko. Necháme ji cca 0,5 hodiny odstát. Pak kuřecí řízky vložíme do marinády a necháme je v chladu další asi 2,5 hodiny odležet. Následně kuřecí steaky z marinády vyjmeme a zprudka opečeme z obou stran na malém množství oleje.

Potom maso podlijeme bílým vínem a kuřecím vývarem a 2 minuty povaříme. Kuřecí steaky odstavíme z tepla, zakryjeme poklicí a necháme další 3 minuty dojít.

Marinované kuřecí steaky rozdělíme na talíře, přelijeme vypečenou šťávou, posypeme polníčkem a podáváme s pečenými bramborami

 

Grilované kuřecí paličky

Suroviny:

1 kg kuřecích paliček,10g sladké mleté papriky ASTA 100, 10g černého pepře mletého, sůl, olej, 5 polévkových lžic meruňkového džemu

Postup:

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme a vložíme do mísy. Zasypeme je sladkou mletou paprikou ASTA 100, černým mletým pepřem a solí. Dobře promícháme a necháme odležet asi půl hodiny. Smícháním meruňkového džemu a oleje vytvoříme hladkou směs.

Kuřecímaso rozložíme na rozpálený gril a potřeme džemovou směsí. Grilujeme cca 25 minut ze všech stran a průběžně potíráme džemovou směsí. Ideální je podávat s pečenými bramborami.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.