Krůtí maso

Aténské grilované jehly

Suroviny:

600 g krůtího masa (ideálně ze stehna), 50 g kořenící směsi Gyros hrubý, 250 ml oleje, 150 g anglické slaniny, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 1 okurka hadovka, 6 větších žampionů, 6 jarních cibulek, 12 cherry rajčat

Postup:

Krůtí maso pokrájíme na větší kostky a zasypeme 30 g kořenící směsí Gyros hrubý, polijeme 200 ml oleje a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Anglickou slaninu, papriky, žampiony, okurku, jarní cibulky a cherry rajčata nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Všechny připravené ingredience včetně nakořeněného masa napichujeme na grilovací jehly (špejle) v postupném pořadí. Na závěr posypeme 20 g kořenící směsi Gyros hrubý a zakapeme 100 ml oleje. Grilujeme doměkka na grilovacím tácku.

Aténské grilované jehly

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.