Králičí maso

Králík s hořčičnou omáčkou

Suroviny:

4 králičí stehna, 1 mrkev, 1 menší celer, 1/2 pórku, 1 středně velká cibule, 4 stroužky česneku, 8 plátků slaniny, 1 dl suchého bílého vína, 250 ml smetany, 2 dl vývaru (nemáme-li vývar tak vody), bobkový list celý, hořčice celá černá, sůl, pepř černý mletý, rostlinný olej, máslo

Postup:

Den předem potřeme králičí stehna rozdrcenými hořčičnými semínky a necháme v chladu odstát. Na rozehřátém másle opečeme nakrájenou cibuli, slaninu a pokrájené stroužky česneku. Přidáme nakrájenou zeleninu, bobkový list, sůl a pepř a restujeme. Králičí maso opečeme na pánvi dozlatova. Poté ho přidáme k zelenině a zalijeme vínem. Bílé víno necháme odpařit. Zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme do trouby předehřáté na 160 stupňů  Celsia. Následně dusíme asi 2 hodiny. Po dvou hodinách maso vyndáme, omáčku vydusíme do tuku, posypeme moukou a restujeme. Vyjmeme koření, přidáme vodu a smetanu, aby vznikla konzistence omáčky a krátce povaříme. Na závěr omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s bramborovým pyré.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.