Kachní maso

Kachna na pomerančích

Suroviny:

celá kachna, sůl, kmín celý, zázvor mletý, 3 středně velké pomeranče, 3 středně velká jablka, 1 velká cibule, 3 lžíce včelího medu

Postup:

Kachnu osolíme, posypeme celým kmínem a mletým zázvorem. Dovnitř kachny dáme omytá a na osminy pokrájená jablka. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli. Kachnu položíme na pekáč a podlijeme cca 0,3l vody. Polijeme ji šťávou ze 3 pomerančů a trochu pomerančové šťávy nalijeme i dovnitř kachny. Pekáč přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 180 0C zhruba 1,5 hodiny. Během pečení kachnu průběžně podléváme. Ve chvíli, kdy je kachna měkká, opatrně propícháme kůži, aby do pekáče vytekl přebytečný tuk. Kachnu na chvíli vyjmeme z pekáče a do výpeku přimícháme 3 lžíce včelího medu. Vrátíme kachnu do pekáče, vložíme do trouby a při stejné teplotě pečeme dalších 45 minut. Během tohoto pečení pravidelně potíráme výpekem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.