www.obchod-oliver.cz

Příprava kávy

Jedinečný zážitek se šálkem, ze kterého se line neodolatelná vůně dobré kávy, nákupem kvalitních, čerstvě upražených, kávových zrn, teprve začíná. Důležité je věnovat se přípravě kávy. Nejprve několik informací o mletí kávy. Mletí kávy otevírá buňky zrnek a tím se uvolňují éterické oleje, které způsobují, že káva voní. Pokud si koupíte již umletou kávu, je tedy bezpodmínečně nutné uchovávat ji v neprůhledné dóze s dobře těsnícím víkem. Nevystavovat ji přímému slunečnímu záření, nadměrnému teplu nebo vlhku. ideální jsou dózy z porcelánu, kameninu, tmavého skla nebo ušlechtilé oceli. Nejlepší variantou je kupovat kávu zrnkovou a skladovat ji za stejných podmínek jako již umletá kávová zrna. Pomletí zrnkovou kávu vždy až těsně před přípravou kávového nápoje je symbolem pečlivé přípravy opravdového milovníka kávy. Základem pro dobrou kávu je rovnoměrně umletá káva té správné zrnitosti. Nutno upozornit, že nerovnoměrně umletá káva může pokazit chuť i těch nejkvalitnějších kávových zrn. Správné semletí kávových zrnek hraje podstatnou roli při různých způsobech její přípravy a je určitě dobré vědět, pro co se hodí různě mletá káva:

V další fázi přípravy šálku dobré kávy již záleží na tom, zda používáme kávovar nebo nikoliv.

 

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.